Alternatív szöveg

Programok

VasárNapraForgó:

Október végéig minden vasárnap ebéddel és játszóházzal várjuk az egész családot sok szeretettel! Kézműves foglalkozásokkal, sütisütéssel, különleges programokkal várjuk a kicsiket, hogy a nagyok végre nyugodtan élvezhessék a finom ízeket.

A garantált programokkal minden vasárnap 12.30-16.00  között várjuk a látogatókat. Éttermünkben is 12.30-tól tudjuk fogadni kedves vendégeinket.

Részleteket itt olvashatnak a programokról.

 

FINOmÁNIA főzőverseny és gasztronómiai programok:

Séfünk vezetésével csapatokra oszlanak a játékosok, és ők főzhetik meg egyik különleges menünket, illetve fortélyokat leshetnek el konyhafőnökünktől.

Tavasztól őszig a program szállodánk kertjében, szabadtéren is megrendezhető.

Főzőtanfolyam mesterszakács séfünk vezetésével

Egyénileg vagy csapatban is bepillantást nyerhet fogadónk konyhánk világába. Séfünktől különleges ételeket tanulhat látványkonyhánkban, és gasztronómiai élményprogramokkal is várjuk. A csoportoknak csapatépítést is szervezünk a főzés jegyében.

 

Gasztronómiai élményprogramok (minimum 10 fős csoport számára)

Csokoládékóstolás: Pelle Csilla a csokoládé rajongójából az édes falatok szakértőjévé vált. Hosszú évek óta saját kis boltjában várja a csokoládémániásokat. Megkóstolhatunk sokféle terméket és megtudhatjuk, honnan ered, hogyan készül a legfinomabb csokoládé.

Borkóstoló: Többféle kategóriájú bort kínálunk vendégeinknek, akár idegen nyelven is megszervezzük a helyszínen a borok bemutatását. Igyekszünk a kézműves pincészetek boraival is megismertetni az érdeklőket.

Kecskesajt kóstoló: A résztvevők megismerkedhetnek a kézműves kecskesajt készítéssel, és természetesen kóstolhatnak és vásárolhatnak is.

 

Kalandos Kincskeresés Szentendre belvárosában: A Dunakanyar legendás városa, Szentendre, elsősorban művészetével és kultúrájával ragadja magával a látogatót, de számos kincset és rejtélyt is kínál.
A kisváros sajátosan mediterrán hangulata az elmúlt évszázadok folyamán alakult ki, amikor a törökök kiűzése után a magyarok mellett szerb, dalmát, a szlovák, német és görög telepesek népesítették be. A kalandos kincskereső program során titkos rejtvények, kódok és a helybeleik segítségével kell a résztvevő csapatoknak megfejteni Szentendre titkát.

Játékos vetélkedők a fogadó kertjében: Hagyományőrző ügyességi játékok csoportoknak. Ostorcsattogtató verseny, célba dobás lópatkóval, talicskában egyensúlyozás, diótörés, lepényevés. A csapat számára személyre szóló programot is szívesen kialakítunk.

Retró trabantos kincskeresés: Vicces kincskeresés a Szentendrei-szigeten: száguldás a jó öreg papírjaguárokon és fejtörő feladványok várják a csapatokat!

Sárkányhajózás a Dunán: 12 méter hosszú, 400 kg-os hajó, mely 20+2 fős. A +2 fő a dobos, illetve a kormányos. A kormányost minden esetben a szervezők adják a programhoz, a dobos majd a csapattagok közül kerül ki. A többiek pedig a hajó két oldalán eveznek. A legideálisabb hajónként a 12-16 fő a siklást tekintve, de már 8 fő is el tudja húzni a hajót. A program kb. 1.5-2 órás. 

 

Programajánlataink a Szentendrei-szigeten:

Pihentető séta: A  fogadót  körülölelő  Duna-Ipoly Nemzeti Park védett természeti környezete népszerű kirándulóhely a természet kedvelőinek. A part menti sávok, félszigetek, a Duna rövid holtágai és a belső részek homokos foltjai több mint 50 madárfajnak és számos fokozottan védett növénynek adnak otthont.

Kerékpározás: A Sziget megfelelő háttér az aktív kikapcsolódáshoz, 4 db kerékpárunk bármelyikével bringázhatnak vendégeink.

Lovaglás: a Szentendrei-sziget egy lovas igazi paradicsom. A Monostori Lovasfarmon tőlünk 1 km-re lehet legközelebb lovagolni. A szigeten még a Szelesvágta Lovasiskolában  is kipróbálhatják magukat lóháton.

Kirándulóhelyek: A Szentendrei-sziget idilli vidékét sok hangulatos szigeti falu tarkítja. Ezen a vidéken található Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer, Surány, Szigetmonostor és Horány.

Strandolás: Horányban a fogadótól 3 km-re és Kisorosziban is lehet fürdeni a Dunában. Lángos, sült hal és dunai életérzés várja a strandolni vágyókat.

Biokertészet látogatás: tőlünk alig 800 m-re biokertészet található, ahol maguk húzhatják ki a zöldségeket a földből és akár biotojást is gyűjhetnek. Bejelentkezés szükséges.

 

Programajánlataink a túlpartokon:

Múzeumok, történelmi emlékek: A Dunakanyar festői szépségű városai - Szentendre, Visegrád, Esztergom és Vác - történelmi és kortárs látnivalókkal, érdekes kiállításokkal, hangulatos vendéglőkkel és időszakos rendezvényekkel várják Önt és családját.  

Szentendrei Szabadtéri Múzeum: Az egyórás villámlátogatástól az egész napos rendezvényen át a vacsorával egybekötött szabadtéri színházi estéig különleges hangulatú kulturális kikapcsolódás számos formáját kínálja. Látta már, hogy készül a fonott kosár? Ismeri a gyertyamártás technikáját? Kóstolt-e a kemencéből frissen kikerült kenyérlángost? Pillantson bele a falusi élet mindennapjaiba! Ismerje meg hazánk kézműves, folklór és gasztronómiai hagyományait a Szentendrei Skanzenban!

Túrázás: A környék ideális a túrázáshoz, hiszen a Pilis és a Börzsöny jól kiépített kirándulóhelyei, kilátói és csúcsai minden természetjárót megérintenek. Itt található többek közt a Föld szívének tartott Dobogókő, a Rám-szakadék, a látványos Vörös-kő és Vadálló kövek. 

Termálfürdők, élményfürdők: A Dunakanyarban Leányfalun, Visegrádon és Párkányban  az egész család talál vizes programot.
Leányfalu, Esztergom, Párkány Egyedülálló fürdőélményben lehet része annak, aki ellátogat Esztergomba, Magyarország egyik legújabb és legmodernebb fürdőkomplexumába, melyet Finta József Ybl- és Kossuth díjas építész tervezett.

Evezés: A Dunakanyar festői hátteret nyújt a vízi sportokhoz. Szervezett programjaink: vadkacsa viziflotta képzett vezetőivel verseny vagy sziget túra, akár kezdő evezősök számára is kenu, és kajakkölcsönzéssel. Vadkacsa Vizi flotta

Hajókázás: Szentendre-Visegrád útvonalon, a Mahart  kirándulóhajóival kellemes az utazást és szép panorámát kínál a Dunakanyarra.

Dunarama Dunai hajókázás

Visegrádi bobpálya: Visegrádon a Nagyvillám-kilátó mellett 2 bobpálya kanyarog a hegyoldalban mindenkinek ajánljuk, aki szereti a gyorsaságot.
A hagyományos medres pályában nyári bobbal, és a minden időjárási körülmények közt használható alpesi bobbal. A lesikló pálya középső kanyarjaiból kitűnő rálátás nyílik a közeli Fellegvárra. Családoknak, csoportoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt élvezetes szórakozás.  Visegrádi bobpálya

Drótkötélpálya Visegrádon: Kalandvágyóknak ajánljuk. A visegrádi vár tövében található kötélpálya a vidék izgalmas programját kínálja az extrém élmények kedvelőinek.
A starthely a Nagyvillám Vadászcsárda mögött található, az első pár oszlop közötti lecsúszás alatt panoráma tárul elénk: Visegrád fellegvárának romjai, a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilisi hegyek látképe. A résztvevők kisebb csoportokban teszik meg a 11 oszlopon át lefelé vezető utat. A Canopy szabadságot sugalló jellege, a közös kaland nyújtotta élmény miatt hatékony csapatépítő program is egyben. Drótkötélpálya Visegrádon

 

http://www.arnyassziget.hu http://www.monostorilovasfarm.hu

Kövessen minket!
Így nem marad le semmiről!
Klubkártya
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel és értesüljön kihagyhatatlan ajánlatainkról!